mc-design-logo

2019 / Albrecht Rodenbach op de kruiken

Dolgelukkig is ze, zegt Melissa Casier. De 20 jaar oude Oostnieuwkerkse runt haar eigen grafisch bureau MC Design en besloot pas de laatste dag van de ontwerpwedstrijd haar kans te wagen. “Ik zag plots een oproep op Facebook voorbij komen, maar toen bleek dat die diezelfde avond de wedstrijd nog afliep”, glimlacht ze. “Ik ben meteen aan het ontwerpen geslagen en alles vloeide spontaan uit mijn tekenpen. Blijkbaar was die impulsiviteit van het moment een schot in de roos.” Melissa besloot haar inspiratie niet ver te zoeken en belandde bij het standbeeld van Albrecht Rodenbach op het De Coninckplein. “Toch een icoon in de stad en dit jaar bestaat het monument exact honderd jaar. Het leek me dus logisch om daarmee te werken.”

En dat was de juiste keuze, want het ontwerp viel bij de stemmers in de smaak. “Albrecht Rodenbach steekt geen blauwvoet, maar een kruik vol Roeselaars bier de hoogte in en klinkt zo op de batjes. Ik was al erg trots om bij de zes finalisten te horen, maar de winst is een enorme eer. Je kan niet geloven hoe trots ik ben. De ontwerpwedstrijd leefde ook onder de mensen. Veel klanten spraken me er over aan. Onbetaalbare reclame voor een jonge zelfstandige als mezelf.” De kruiken zelf heeft Melissa nog niet onder ogen gekregen. Die primeur is voor vrijdagavond weggelegd. “Ik ben zeer benieuwd. Ik voel al de hele week een zekere spanning, maar vrijdag heb ik ‘mijn’ kruik eindelijk in handen. Dat wordt een onvergetelijk moment. En honderden mensen nemen de kruik met mijn ontwerp straks mee naar huis.”

Bij de winst hoort ook een Batjespakket met uiteraard een eigen kruik en ook Melissa’s lengte in bakken Rodenbach. “Ik ben 1,82 meter groot. Mijn vrienden zijn dus erg tevreden”, lacht ze. “Maar ik kan ook zelf wel genieten van een lekkere Rodenbach.” De winst heeft Melissa’s band met Roeselare alleen maar sterker gemaakt. “Een erg mooie stad”, vindt ze. “Ik woon op amper tien minuten van het winkelcentrum en ga er graag winkelen of iets drinken. Ik heb er ook enkele klanten, zoals café De Vagant, CDC Automatisatie, Jobscherm.be en Crelan Verhelst. Stiekem hoop ik dat het nieuwe logo voor het Vat van Rodenbach ook enkele nieuwe Roeselaarse deuren voor me opent. Het heeft me nu al enkele extra opdrachten opgeleverd. Volgend jaar neem ik sowieso opnieuw deel!”

Bron: Krant van West-Vlaanderen

logo ontwerp
grafisch ontwerp
huisstijl ontwerp
ontwerp beursstand
sociale media ontwerp
naamontwikkeling

visitekaartjes
flyers/ folders
brochures
posters
boeken
briefpapier
presentatiemappen
doordruksets
notablokken
verpakkingen
gadgets

landingspagina
website
webshop
lokale shops
hosting en domeinnaam
mailing
emailhandtekening
sociale media
Google My Business

voertuigbelettering
raambelettering
gevel belettering
carwrapping
zandstraalfolie
one way vision
magneetstickers
materiaal stickers
anti-diefstal stickers
signalisatie

borden
spandoeken
vlaggen
roll up banners
gevelletters
textielframes
signalisatie
fotoproducten
lichtbakken
gevelbannier
paalbannier
gadgets

alle textiel is mogelijk
flex
borduren
printflex druk
zeefdruk
DTF druk
batches

je mag

gezien worden

je mag

gezien worden